facebook
naviexpert

NaviExpert

Pobierz i testuj za darmo!

Pobierz pobierz
Kompensacja sygnału...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kompensacja sygnału GPS

Raff
 Raff
Twórca tematu
(@raff)
Active Member

Witajcie , czy znacie sposób na kompensację sygnału GPS w NaviExpert? Jako jedyna nawigacja pokazuję mi dosyć bardzo opóźnioną aktualną pozycję .

6 Odpowiedzi
Aga NE
Admin
(@aga-ne)
Estimable Member

@raff jak duże jest to opóźnienie, możesz w przybliżeniu określić ile metrów? Małe opóźnienie (np. kilkanaście metrów) może mieć miejsce, wynika to z czułości GPSa w urządzeniu, niemniej jednak nie powinno być to odczuwalne w trakcie jazdy. 

Odpowiedz
Raff
 Raff
Twórca tematu
(@raff)
Active Member

Jest opóźnienie około 15 metrów , tak jak pisałem tylko z nawigacją NE jest problem. WAZE , mapy google nie mają tego problemu na tym samym telefonie. Jest możliwość ręcznej zmiany opóźnienia sygnału ?

Odpowiedz
Aga NE
Admin
(@aga-ne)
Estimable Member

@raff Tak jak napisałam - opóźnienie kilka-kilkanaście metrów może się pojawić, szczególnie w porównaniu z Google Maps. Jednak należy pamiętać, że Google jest twórcą systemu Android, co daje mu możliwość głębszej integracji swoich aplikacji z systemem operacyjnym. Dzięki temu GM ma bardziej bezpośredni dostęp do danych GPS i sensorów urządzenia, co pozwala im na jeszcze dokładniejsze i szybsze przetwarzanie lokalizacji. Jeśli chodzi o Waze, jako aplikacja należąca do grupy Google, może korzystać z podobnych optymalizacji.

W naszym przypadku, mimo stosowania zaawansowanych technologii lokalizacyjnych, minimalne opóźnienia mogą się pojawiać, gdy porównamy się z GM. Niestety, obecnie nie mamy opcji ręcznej kalibracji sygnału GPS - dzięki za sugestię 🙂

Odpowiedz
3 Odpowiedzi
Raff
 Raff
(@raff)

Active Member

@aga-ne 

Dziękuję serdecznie za wyczerpującą odpowiedź 🙂

Może nie w temacie ale dopytam tutaj.  Dostałem służbowy telefon iPhone i mam wrażenie ,że na IOS nie pokazuje alternatywnych tras. Tam zapewne też jest problem zamkniętego systemu ?:(

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Aga NE
Admin
(@aga-ne)

Estimable Member

@raff Aktualnie trasy alternatywne w wersji na iOS są dostępne tylko po kliknięciu w podgląd trasy. Prezentację tras alternatywnych w trakcie jazdy mamy na naszej roadmapie. Zachęcamy do śledzenia naszych aktualizacji, ponieważ wszystkie nowości i udoskonalenia ogłaszamy na bieżąco.

Odpowiedz
Raff
 Raff
(@raff)

Active Member

@aga-ne 

dziękuję za szybką odpowiedź. Dobrego dnia 🙂 

Odpowiedz
Udostępnij: